Mnuchin ve Pelosi hükümetin kapanmaması için birlikte çalışma kararı aldılar
-
Demokratlar ve Cumhuriyetçiler başkanlık seçimlerinden önce hükümetin kapanmaması için birlikte çalışmak hususunda uzlaştılar
ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin seçimin hemen öncesinde hükümetin kapanmaması ve virüsün ekonomik etkilerinini azaltmaya yönelik paketin harcama pusulası üzerinde hayati bir engel teşvik etmesine izin vermeme hususunda birlikte çalışma kararı aldı.
Bloomöberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Mnuchin ve Pelosi arasında Salı günü gerçekleşen gayrıresmi telefon konuşması gerçekleşti.
Mali yılın başlangıcı olan 1 Ekim'de hükümetin çalışmayı sürsürmesi için engellerin aşılması konusunda mutabakat sağlanırken, yeni teşvik paketi üzerindeki anlaşmazlık veya bazı ekonomi canlandırıcı adımlar konusunda çözüm sağlanamadı.
Demokratlar ve Cumhuriyetçiler 3 Kasım'da gerçekleşecek seçimlerden önce politik açıdan yaralayıcı olan hükümetin kapanması durumunun önüne geçmenin yollarını arıyorlar, fakat bu risk mevcudiyetini sürdürüyor.