Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Mobius: Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz
HABERLER

Mobius: Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz

  • Ünlü yatırımcı Mark Mobius Bloomberg HT'ye "Biz Türkiye'ye yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz hiçbir şekilde elimizde olanı satmıyoruz. Hükümetin son attığı adımlar iyi bir adımdı" dedi.

Giriş: 22 Aralık 2021, Çarşamba 16:10
Güncelleme: 23 Aralık 2021, Perşembe 07:50

Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Mobius, yeni ekonomik önlem paketinin TL’nin değer kaybı açısından oldukça olumlu bir adım olduğunun altını çizerken, Türkiye için en büyük makro riskin ihracat piyasasının kapatılması olduğunu söyledi.

Mobius’un ifadelerinde öne çıkanlar şunlar oldu:

Biz Türkiye’ye yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde elimizde olanı satmıyoruz. Hükümetin son attığı adım iyi bir adımdı. Çünkü insanlara yardımcı oluyorlar ve TL’nin değer kaybı açısından iyi bir adım oldu. Düşük lira maliyeti ihracatçılara yardımcı oluyor. Aynı zamanda turizme de yardımcı olacak bir şey. Çok fazla negatif bir şey yok.