Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Moody's not indirdi, ABD borsası eksiye geçti

Moody's not indirdi, ABD borsası eksiye geçti

  • Moody's'in Portekiz'in kredi notunu indirmesi ve ABD'de açıklanan fabrika sipariş verileriyle ABD borsaları günü satışlarla tamamladı

Giriş: 05 Temmuz 2011, Salı 23:20
Güncelleme: 05 Temmuz 2011, Salı 23:21

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Portekiz'in kredi notunu indirmesi ve ABD'de açıklanan verilerle ABD borsaları rallisini sonlandırarak satışa döndü.

ABD'nin en büyük bankası Bank of America ve General Electric yüzde 0.8'lik kayıpla banka ve sanayi şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. S&P'deki banka hisseleri yüzde 1.1 düşüş kaydetti.

Endeksteki enerji şirketleri ise yüzde 0.5 yükseldi. Erken saatlerde yüzde 0.1 yükselen endeks, günü yüzde 0.1'lik düşüşle 1,337.88 puandan kapadı.

Dow Jones Sanayi Endeksi ise yüzde 0.1'lik değer kaybıyla 12,569.87 puan oldu.

ABD'deki James Investment'ta yönetici olan Tom Morgan, geçen haftaki rallinin ardından Portekiz'in not indirimiyle piyasalarda düzeltme hareketi yaşandığını söyledi. Morgan, bu not indiriminin krizin yayılacağına dair endişeleri artırdığının da altını çizdi.