Advertisement
HABERLER ABONE OL

Morgan Stanley’e göre, 29 Çin hisse senedi yüksek olasılıkla ABD ve Çin arasında birinci faz anlaşmanın gerçekleşmesinden daha fazla avantaj sağlayacak.

Bu 29 hisse senedinin neredeyse yarısından daha fazlasını ticaret savaşından zarar gören, bilgi teknolojileri sektöründen oluşurken, sekiz tanesi tüketici sektöründe yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cuma günü, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Kasım ortasından bu yana üzerine görüşülen birinci faz ticaret anlaşmasına ilişkin ‘çok iyi’ bir görüşme yaptıklarını bildirmesiyle ticaret iyimserliğine dair algı yayıldı. Bu durum iki tarafın kısmi ticaret anlaşmasına varmalarının ardından daha fazla yol alındığına işaret etti.

Trump, sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Çin’in yüksek hacimli tarımsal ürün alımına başlayacağını bildirmişti. Cumartesi günü yaptığı açıklamasında da iki ülkenin çok kısa zamanda ticaret anlaşmasını imzalayacağını belirtti.

Morgan Stanley tarafından yazılan raporda,bilgi teknolojileri ve ulaştırma sektörleri hisse senetleri, yatışan ticaret geriliminden en çok fayda sağlayacak gruplar olduğuna inandıkları bildirilirken, tarife etkilerine ve teknoloji yasaklarına maruz kalmaları dolayısıyla, bilgi teknolojileri ve internetin ticaret anlaşmasından en çok fayda sağlayacak hisseler olacağı öngörüldü. 

Banka tarafından yazılan notta, “Ulaştırma hisseleri, özellikle havayolları, toparlanan küresel ticaret görünümünden fayda sağlamalı” dendi.

Banka tarafından bahsi geçen hisseler,

- Satış gelirinin yüzde 31’i ABD’den gelen Laptop üreticisi Lenovo,

- Satış gelirinin yüzde 30’u ABD’den gelen  Foxconn endüstriyel internet,

- Satış gelirinin yüzde 58’i ABD’den gelen  Apple tedarikçisi AAC Technologies,

 - Satış gelirinin yüzde 57’si ABD’den gelen  dünyanın en büyük domuz eti üreticisi WH Group

- Satış gelirinin yüzde 37’si ABD’den gelen  bavul üreticisi Samsonite

 

CNBC