Advertisement
HABERLER ABONE OL

CNBC’de yer alan habere göre, Morgan Stanley yöneticisi Gokul Laroia, “Artan sayıda merkez bankaları ve hükümetler büyümeyi desteklemeye yönelik politikalar geliştiriyor fakat ABD-Çin ticaret anlaşması imzalanmadığı sürece bu politikalar az etkili olacaktır” dedi.

Morgan Stanley’nin Asya Pasifik Eş CEO’su, ticaret anlaşmasının yokuluğunun ekonomik belirsizliği küresel anlamda sürdüreceğini belirterek, bir çok ülkenin yavaşlamasının da ardındsa yatan bu belirsizliğin iş dünyasının yatırım planlarını geri çekmesine neden olduğunu belirtti.

Morgan Stanley Asya Pasifik Zirvesi’nde konuşan Laroia, “ Politika ile ilgili bir anlaşma yalnızca politikalar geliştirmekten çok daha etkili olacaktır.

Halihazırda şirketler için işin doğası gereği bir çok belirsizlik varken, para politikaları ya da mali politikaların etkisi ticaret anlaşmasının olmadığı bir ortamda, çok daha az olacaktır.” dedi.

ABD ve Çin birinci aşama t,caret anlaşması üzerine çalışmak konusunda mutabık oldular, fakat bu tarihten sonra ABD ve Çin tarafından ticaret anlaşmasının yapılıp yapılmayacağına ilişkin karışık sinyaller geldi.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, tarafların tarifeleri eş zamanı ve aynı oranda çekmek konusunda uzlaştığını söylerken, ABD Başkanı Donald Trump, tarifeleri çekmek konusunda bir uzlaşı bulunmadığını belirtmişti. Salı günü, Trump bir anlaşmanın gerçekleşmemesi halinde tarifelerin daha da fazla yükseltileceği tehdidinde bulunmuştu.