Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Elon Musk, Bitcoin madenciliğinin en az yüzde 50’sinin yenilenebilir enerjiyle gerçekleştiği takdirde Bitcoin ile Tesla ödemesine izin verileceğini söylerken Bitcoin fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Haftasonu 34 bin dolar civarında olan Bitcoin, yükselişle beraber neredeyse 39 bin 500 dolara kadar tırmandı. Ethereum ise 2 bin 300 dolardan 2 bin 500 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin’deki yükseliş kripto paraların geneline yansımazken, Bloomberg Galaksi Kripto Para Endeksi haftasonu inişli çıkışlı bir seyir izledi.

Elon Musk, Twitter’dan yaptığı bir paylaşım ile Bitcoin madenciliğnini yüzde 50’sinin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla gerçekleşmesi ve bu pozitif eğilimin devam etmesi halinde Tesla’nın Bitcoin işlemlerini yeniden başlatacağını söyledi.

FTC Kripto Para Borsası Kurumsal Satış Müdürü Jonathan Cheesman, “MicrosTrategy’nin yeni alım yapacağına dair spekülasyonlarla beraber ralli gelmek üzereydi” dedi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’un geçen hafta 400-500 milyon dolarlık Bitcoin almak için “çöp” tahvil ihracına çıktığı konuşuluyor.