Advertisement
HABERLER ABONE OL

2007 ile 2019 yıllarında Kuveyttürk Katılım Bankasında görev alan Ragıp Ali Kılıç, 2007 yılında bankanın “ilk yönetici adayı” programıyla başlayıp, sırasıyla Mali Tahlil, Krediler, Stratejik Planlama ve Kurumsal Performans Yönetimi, Yatırım Bankacılığı ve son olarak Proje ve Yapılandırılmış Finansman birimlerinde çalıştı.

Gerçekleştirdiği başarılı sukuk ihraçları ve sendikasyon kredileri neticesinde Yatırım Bankacılığı Müdürü olan Kılınç, akabinde Proje ve Yapılandırılmış Finansman Müdürlüğü’nü kurmuş ve departman müdürü olarak bu alanda da toplam yatırım tutarı 10 milyar USD üzerinde olan altyapı (otoyol, köprü, şehir hastanesi vb) finansmanlarında uluslararası bankalar ile birlikte aktif rol aldı.

Bununla birlikte 700 MW üzerinde kurulu güce sahip güneş enerjisi, 500 MW üzerinde rüzgar enerjisi ve hidro elektrik santrallerinin finansmanını gerçekleştirmiştir.

12 yıllık bankacılık deneyiminden sonra, EY Türkiye Sermaye ve Borç Danışmanlığı Servisine Direktör olarak transfer olan Kılıç, burada da büyüklükleri 50-250 milyon USD arasında değişen yenilenebilir enerji santrallerinin finansmanına aracılık faaliyetlerinden, yatırım tutarı 2 milyar USD olan petrokimya tesisine finansman bulunması noktasında aktif rol almıştır.

Bunun dışında Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kamu özel işbirliği şeklinde dizayn edilen şehir hastanesi projelerinin finansal yeniden yapılandırma işlemlerini proje direktörü olarak başarılı bir şekilde yönetmiş ve kapatmıştır.