Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,01 azalışla 26.449,54 puanda, S&P 500 endeksi yüzde 0,23 düşüşle 2.900,45 puanda ve Nasdaq endeksi yüzde 0,05 azalışla 7.996,08 puanda seyretti.

Devletin yaşlı ve emeklilere sunduğu sağlık destek programı olan Medicare isimli sağlık reformunun uzatılmasını isteyen demokratlar ve uzatılmasını istemeyen cumhuriyetçiler arasındaki anlaşmazlıktan olayı endeksler sağlık sektörü öncülüğünde geriledi.

Endeksler üzerinde etkili olan bir diğer haber ABD- Çin ticaret müzakerelerinde bir tur daha görüşmelerin süreceği oldu. Wall Street Journal’ın haberine göre ABD ile Çin mayıs sonuna kadar ticaret anlaşmasını imzalamayı hedefliyor. ABD ticaret temsilcisi Robert Lighthizer ile Steven Mnuchin 29 Nisan’da Pekin’e gidip üst düzey yetkilileriyle görüşecekleri belirtildi. Tarafların üzerine çalıştıklarını belirttikleri yüzde 10 luk kısımda anlaşmazlık olduğu şeklinde yorumlandı.

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Mart 2019 sayısını yayımladı. Raporun ekonominin geneline ilişkin değerlendirmesinde,  ABD'de ekonomik aktivitenin hafif ila orta hızda büyüdüğü rapor edildi. Fed, işgücü piyasasının sıkı kaldığını, ücret artışının ılımlı olduğunu belirtirken kredi talebinin karışık, imalat sanayii raporlarının olumlu olduğunu belirtti.