Advertisement
HABERLER ABONE OL

New York'ta üretim faaliyetleri Mart ayı başında siparişlerin düşmesiyle kayda değer derecede zayıflarken enflasyon seviyesi yüksek seyretmeye devam ediyor.

Fed’in imalat indeksi Şubat ayında 3,1 seviyesinden -11,8’e gerileyerek Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyesini gördü. Sıfırın altındaki rakamlar küçülmeye işaret ederken düşüş oranı Bloomberg’in ekonomist anketindeki en kötümser tahminlerin bile ötesine geçti.

Fed’in raporunda sipariş ve nakliyat sayılarının da düştüğü görülürken istihdam büyümesinde de gevşeme görüldü. Tedarik zincirinin kırılgan kaldığına dair bir işaret olarak teslimat süresi indeksi de 11 puanın üzerinde arttı.

Sonuçlar Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası emtia fiyatlarının hızla yükselmesinin hemen sonrasından 2-9 Mart arasında toplandı. New York imalat sektöründen toplanan fiyat göstergesi 2001’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, girdi maliyetleri da yüksek kalmaya devam etti. Rapordaki veriler mevcut durum için bir gerilemeye işaret etse de verileri gelecek altı ay için iyimserlik oranını arttığına işaret etti.