Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,42 artışla 26.559,54 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,16 kazançla 2.905,03 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,02 değer 7.998,06 puan seviyelerinde seyretti.

Goldman Sachs tüketim artışı ve stok yatırımlarındaki artışı gerekçe göstererek ABD için ilk çeyrek büyüme beklentisini yüzde 2.1’den 2.4’e revize etti. 

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre, ABD-Çin müzakerelerinde gelecek tur için kesin olmayan takvim belirlendi. Mayıs ayının sonunda ya da Haziran başında imza töreni hedeflendiği belirtildi.

Cuma günü ABD'de Paskalya'dan bir önceki Cuma olması nedeniyle seans kapalı olacak. 

New York'ta endekslerin haftalık performansları da dalgalı seyretti. Dow Jones yüzde 0.6, Nasdaq yüzde 0.2 alış ağırlıklı, S&P 500 yüzde 0.1 kayıpta geçirdi.

ABD'de makro veriler karışık geldi. Öncü  imalat PMI Endeksi Nisan'da değişmeyerek 52.4 olurken hizmet PMI Endeksi de Şubat'taki 55.3 seviyesinden 52.9'a geriledi. Beklenti 55'ti.

ABD'de perakende satışlar Eylül 2017'den beri en büyük artışı kaydetti. Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre perakende satışlar Mart'ta %1.6 arttı. İşsizlik maaşı başvuruları ise 5 bin azalarak 192 bine düştü

Bölgesel Fed Başkanlarından Bostic ve Kaplan faizlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic yaptığı açıklamada, "Faiz oranları artık nötr seviyeye yakın" ifadesini kullandı. Riski insanların kendine güvenerek ekstra risk alabilmesi ve daha ileri gidebilmesidir diyen Bostic, " Şu anda aşırı risk almayı uygun görmüyorum" dedi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "Ekonomi için nötr bir konumdayız ve faiz oranlarında değişikliğe gitmek için bir sebep yok" ifadesini kullandı.

Kaplan, "Şu anda politika duruşumuzda herhangi bir değişikliğe gitmeye gerek yok. Dallas Fed olarak 2019'da ABD ekonomisine yönelik büyüme tahminimiz yüzde 2.25 seviyesinde. Küresel büyüme hızında hala aşağı yönlü riskler mevcut ancak bu oranlar Çin'den daha az. Enflasyonu yakından izliyorum ve enflasyonun bizden uzaklaştığını düşünmüyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve seçim kampanyası ekibinin Rusya'yla işbirliği yapıp yapmadığını soruşturan eski FBI Başkanı ve özel yetkili savcı Robert Mueller'in raporu bugün kamuoyuna açıklandı.ABD Adalet Bakanı William Barr, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü Rusya soruşturmasında, "ABD Başkanı Donald Trump veya onun seçim ekibi ile Ruslar arasında herhangi bir gizli iş birliği yapıldığına dair delil bulunmadığı" açıklamasını yaptı.