Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pandemi ve zaman zaman yaşanan tedarik sorunlarına karşın geçen yılı 737 bini aşan bir satışla kapatan otomotiv sektörü, bu yıldan da umutlu.

Bloomberg HT’nin sorunlarını yanıtlayan Nissan Türkiye ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Emre Doğueri, “Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2021'i 737.350 satışla kapattı, 2021 yılı ezberleri bozan bir yıl olarak hepimizi şaşırttı” dedi.

ÖTV düzenlemesi olumlu yansıyacak

Pandemi sürecinde, birçok markayı etkileyen ve tedarik zinciri ile ilgili yaşanan gelişmeler nedeni ile aksiyon planlarını güncellediklerine değinen Doğueri, 2022 değerlendirmesinde ÖTV matrah düzenlemesinin sektör adına olumlu yansımaları olacağına vurgu yaptı.

Pazarın bu sene 700 bin civarında kapanacağını tahmin ettiğini belirten Doğueri, 2022 yılında Nissan Türkiye olarak hedeflerinin 2021 de yüzde 1,9 olan pazar paylarını, 2022 de yüzde 2,5 seviyelerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Emre Doğueri, pandeminin sektöre özellikle dijital çözümler anlamında büyük deneyim kazandırdığını ve bu dönemin en büyük kazanımı olduğunu belirtti.