Bloomberght
Bloomberg HT Haberler 'Nöbetçi noter' uygulaması başladı
HABERLER

'Nöbetçi noter' uygulaması başladı

  • Noterlerin hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama hayata geçirildi. Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı. Edirne 1. Noterliği, Kırklareli 1. Noterliği, Tekirdağ 1. Noterliği, nöbet hizmeti veriyor. Noterler, özellikle araç alım satım işlemlerinin yoğunluğuna dikkat çekti

Giriş: 06 Nisan 2019, Cumartesi 11:56
Güncelleme: 06 Nisan 2019, Cumartesi 11:56

Edirne 1. Noter Başkatibi Özcan Yolagelmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nöbetçi noter uygulamasına başladıklarını bunun özellikle hafta sonu işlem yapacak vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını belirtti.

Özellikle hafta sonları araç alım satımlarının yoğun olduğunu anlatan Yolagelmez, "Memurlar hafta sonları izinli oluyor. Noter işlemlerini daha rahat bir şekilde yapıyorlar. Satış işlemleri genelde hafta sonları oluyor. Araba pazarları hafta sonları oluyor. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde alım satım işlemlerini yapabiliyor. Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum." dedi.