Advertisement
HABERLER ABONE OL

Viyana’da gerçekleştirilen nükleer müzakerelere İran’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle yaklaşık 3 ay ara verilmişti. İran nükleer görüşmelerin ne zaman yeniden başlayacağı konusunda bir sinyal vermedi.

Müzakerelerde İran’ın nükleer çalışmalarının kontrol altına alınması ve karşılığında ülkeye yönelik yaptırımların kaldırılması hedefleniyor.

Rusya’nın Uluslararası Atom Enerjisi temsilcisi Mikhail Ulyanov bu hafta verdiği bir mülakatında Ağustos ayının ortalarında başlaması beklenen müzakerelerin Eylül veya Ekim ayına ertelenebileceğini belirtti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Sekreter Yardımcısı Enrique Mora’nın Tahran’a giderek yeni Cumhurbaşkanıyla müzakerelerin ne zaman başlayacağı konusunda görüşeceği ifade ediliyor. AB ve Avrupalı yetkililer görüşmelerin sürekli ertelenmesinin kapıların tamamen kapatılmasına yol açabileceği uyarısı yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken de geçen hafta Kuveyt’te yaptığı açıklamada Viyana’daki görüşmelere dönmeye hazır olduklarını belirtmişti.