Advertisement

Londra’da birçok restoranın zorlandığı belirtilirken Nusr-Et sadece 4 ayda 7 milyon sterlin (8,5 milyon dolar) değerinde satış yaptı.

Restoran bu süre zarfında 2,24 milyon sterlin de kâr etti.

Londra'nın lüks semtlerinden biri olan Knightsbridge'te bulunan restoran yüksek fiyatlı menüsü ile biliniyor.

Menüde 35 sterlinlik carpaccio ve 180 sterlin ile 270 sterlin arasında değişen sırt veya mermer wagyu bonfile yer alıyor. Büyük şöhrete sahip altın kaplı tomahawk pirzolasının fiyatı ise 600 sterlinin üzerinde.

Ünlü Türk şef Nusret Gökçe, restoran açıldıktan birkaç ay sonra fahiş fiyatlara ilişkin şikayetler nedeniyle ortaklıktan ayrılmıştı.

Bununla birlikte son yıllarda açılan birçok Nusret restoranında sorunlar yaşandığı biliniyor. Nusret, 2018'de New York'ta restoranını açtıktan kısa bir süre sonra, sağlık departmanı, ünlü ismin imza hareketi olan bifteklerin üzerine tuz serperken eldiven giymesi talimatını verdi. Boston'da restoranı da, iddia edilen ihlaller nedeniyle açıldıktan bir haftadan kısa bir süre sonra kapatıldı.

Bu yılın başlarında, Nusr-Et zincirinin sahibi D.ream Group, şirketteki hisselerini Katar Yatırım Otoritesi'ne satmaya çalışmıştı. Anlaşmaya göre, şirketin değerlemesi 1,5 milyar dolar olarak belirlenecekti.