Bloomberg HT Haberler Obama: Hamas'a karşı hiçbir sempatim yok
HABERLER

Obama: Hamas'a karşı hiçbir sempatim yok

  • ABD Başkanı Obama, "Gazze halkına yönelik fırsatlarda bir değişimi görmeliyiz. Hamas'a karşı hiçbir sempatim yok. Ama Gazze içerisinde zor şartlar altında mücadele veren sıradan insanlara büyük sempatim var" dedi

Giriş: 07 Ağustos 2014, Perşembe 08:03
Güncelleme: 07 Ağustos 2014, Perşembe 08:04

ABD Başkanı Barack Obama, "Gazze halkına yönelik fırsatlarda bir değişimi görmeliyiz. Hamas'a karşı hiçbir sempatim yok. Ama Gazze içerisinde zor şartlar altında mücadele veren sıradan insanlara büyük sempatim var" dedi.

Obama, ABD-Afrika Liderleri Zirvesi'nin kapanışında düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin kalıcı hale getirilmesi çabaları ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyanu'nun Gazze saldırısını "haklı ve orantılı" olarak niteleyen sözlerine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

İsrail'in yerleşim yerlerini hedef alan roket saldırılarına karşı kendisini savunma hakkını başından beri desteklediğine dikkati çeken ve Hamas'ı "olağanüstü sorumsuz" davranmakla suçlayan Obama, bunun yanında, kadın ve çocuklar da dahil masum sivillerin başına gelenlerden de üzüntü duyduğunu belirtti.

Şu anda en azından geçici bir ateşkesin sağlanmış olmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Obama, şimdi sorulması gereken sorunun, bu geçici ateşkesin nasıl sürdürülebilir hale getirileceği olduğunu kaydetti.

Mısır'daki görüşme sürecini desteklemeye niyetli olduklarını söyleyen Obama, şunları ifade etti: