Advertisement
HABERLER ABONE OL

Açılış programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ve çeşitli ülkelerden bakanlar ve üst düzey davetlilerin katılımı ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek.

İstanbul Odakule binasında yakın zamanda faaliyete başlayacak OECD İstanbul Merkezi, Türkiye'nin ve yakın coğrafyasının sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerinin gerçekleşmesine katkıda bulunacak.

OECD İstanbul Merkezi çalışmaları çerçevesinde “rekabetçilik, girişimcilik, ticaret, kamu yönetişimi, yenilikçilik, beşeri sermayenin harekete geçirilmesi, bağlantılılık ve altyapının geliştirilmesi, iktisadi direncin artırılması ve yeşil büyüme ve Covid-19 pandemisi sonrası dünya ekonomisinin geleceği ve yeniden inşası” alanlarına odaklanarak, bu alanlarda politikalar geliştirecek.

Söz konusu merkez, yüksek seviyeli ve teknik düzeyde toplantılara ev sahipliği yaparak paydaşlar arasında diyalog ortamı da sağlayacak.

OECD çalışmalarından Türkiye'nin yanı sıra, başta Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Avrasya olmak üzere, yakın coğrafyadaki ülkelerin de faydalanmasını amaçlayan İstanbul OECD Merkezi’nde Türkiye’den ve diğer ülkelerden uzmanlar birlikte çalışacak.

OECD İstanbul Merkezi, OECD’nin 5. Bölgesel merkezi olarak faaliyetlerini sürdürecek.