Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere, Almanya ve İtalya’da kooronavirüsün yeni Omikron varyantı vakaları tespit edilirken İngiltere Başbakanı Boris Johnson virüsü kontrol altına almak için yeni önlemler alınacağını açıkladı.

Yeni varyant salgının yeniden yayılabileceğine dair endişeleri artırırken birçok ülke seyahat yasaklarını ve kısıtlamalarını yeniden yürürlüğe koymaya başladı.

İsrail, ülkeye girişleri yasaklarken varyantın yayılmasını önlemek için yeni bir telefon takip teknolojisi kullanacağını duyurdu.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, ülkede tespit edilen iki Omikron vakasının Afrika’nın güneyine yapılan seyahatlerle ilgili olduğunu söyledi.

Boris Johnson ise düzenlediği bir basın toplantısında, “İngiltere’ye gelen herkesin en geç ikinci günün sonuna kadar PCR testi olmasını ve negatif sonuç alana kadar kendi kendilerine karantinada kalmalarını sağlayacağız” dedi.

Bavyera’daki Almanya Sağlık Bakanlığı da iki adet yeni varyant vakası tespit edildiğini açıkladı. Almanya Güney Afrika’ya seyahat kısıtlaması getirmeden önce 24 Kasım’da Münih havalimanından giriş yapan iki kişide yeni varyantın tespit edildiği belirtildi.

İtalya Sağlık Bakanlığı da Mozambik’ten gelen ve Milan’da bulunan bir kişide yeni Omikron varyantının tespit edildiğini duyurdu.