Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD'li savcılar, iddiaya göre milyar dolarlık bir uluslararası saadet zincirinin, kripto para OneCoin'in pazarlamasında adı geçen liderlerini dolandırcılık ve kara para aklama ile suçladı.

Söz konusu saadet zincirinin lideri olduğu iddia edilen Konstantin Ignatov, Çarşamba günü Los Angeles Uluslararası Havalimanında tutuklandı. Ignatov, ABD Federal Savcısı Geoffrey Berman'ın beyanına göre elektronik dolandırıcılık yapmak üzere planlama yapmakla suçlanıyor. OneCoin'in kurucusu ve Ignatov'un kız kardeşi Ruja da elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama ile suçlandı ancak tutuklanmadı.

ABD'li savcılar OneCoin'in 2014 yılının son çeyreğinden 2016'nın üçüncü çeyreğine kadar 3.4 milyar euro (3.8 milyar dolar) gelir elde ettiğini belirtiyor. Savcılara göre Ocak ayında değeri 50 euro cent'ten 29.95 euroya çıkan OneCoin'in şirketi, küresel çapta üç milyondan fazla üyesi bulunduğunu söylüyor.

ABD'ye göreyse hiçbir gerçek değeri bulunmayan kripto para yatırımcılarının yatırımlarını takip etmek için herhangi bir yol tanımıyor ve OneCoin herhangi bir şey satın almak için kullanılamıyor. Savcılara göre saadet zinciri, üyelerinin kripto para paketleri almak için, yeni üye kazandırma karşılığında komisyon aldığı bir pazarlama zinciri şeklinde çalışıyor.