Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri, petrol fiyatlarının koronavirüs salgınının talebe darbe vuracağı endişeleri ile düşmesinin ardından gelecek ay acil toplantı yapmayı değerlendiriyor.

Cezayir Enerji Bakanı Mohamed Arkab, topluluğun Mart ayında yapmayı planladığı toplantıyı muhtemelen Şubat ayına çekeceğini kaydetti. Arkab, kararın "önümüzdeki günlerde alınabileceğini sözlerine ekledi. Cezayirli Bakan topluluğun dönem başkanlığını yürütüyor ve bu görev ona, Genel Sekreter ve diğer üyelere danıştıktan sonra acil toplantı düzenleme yetkisi veriyor.

OPEC üye ülkerinden bir temsilci, ismini vermeden yaptığı açıklamada, toplantının gelecek hafta olabileceğini kaydederken, diğer bir delege Şubat ortasında olabileceğini belirtti. Ancak birkaç delege ise, 5-6 Mart'ta gerçekleştirilecek toplantının tarihinde bir deişiklik konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.

Toplantı tarihindeki değişikliğe ilişkin beklentiler konusunda şüpheci olmak için iyi nedenler var. Eğer OPEC acil toplantı yapar ve bu tolantıdan yeni tedbirler çıkmazsa petrol fiyatları daha da düşebilir. OPEC bir ay önce zaten üretimi daha da kısma kararı almış durumda ve bu karar uygulamaya koyuluyor. Arz kısıntısında yükün önemli kısmını çeken Suudi Arabistan üretimi 2014'ten bu yana en düşük seviyesine indirdi.