Advertisement
HABERLER ABONE OL

OPEC Başkanı, OPEC ve müttfeiklerinin  koronavirüs salgınından zarar görenpetrol piyasalarını sakinleştirecek yeni bir anlaşmaya varmak için yenilenmiş taahhütlerini belirtti.

Ham petrol fiyatının 46 doların altına gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine çekilmesinin ardından tüm gözler grubun gelecek hafta gerçekleştireceği toplantısında olacak.  

Koronavirüs salgını Çin’de talebi düşürdü ve küresel ekonomik büyümeyi tehdit etti, fakat 23 ülkelik koalisyon şu ana kadar tepkilerinde ayrılık gösterdi. Suudi Arabistan üretim kısıntısı konusunda bakı yaparken, Rusya daha temkinli bir duruş sergiliyor.

Bloomberg’in konuya yakın bir kaybağa dayandırdığı bilgiye göre Suudi Arabistan koronavirüs salgını dolayısıyla Çin’e Mart ayında normalden daha az olarak, günlük 500,000 varil sağlıyor.

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, Suudi Arabistan’da gerçekleştirdiği bir röportajda,  “Şu an piyasadaki  hiper kırılganlığı hafifletici ortak eylem için uzlaşı inşa edebilmek adına yenilenmiş bir taahhüt var” dedi.

Grup görüşmeleri  5-6 Mart’ta Viyana’da sürdürecek.