Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

OPEC+'ten bir delegeye göre petrol üreticisi grup mevcut üretim kısıntılarının kısa bir süre için uzatılmasını değerlendiriyor. Buna göre grup toplantıyı birkaç gün öne geçerek 4 Haziran'da gerçekleştirebilir.

Delege, OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin mevcut kısıntıları bir ile üç ay arasında uzatmayı değerlendirdiğini belirtti. Petrol piyasasındaki durumun hızlı değişmesi nedeniyle tercihin kısa vadeli önlemler ve piyasanın yeniden dengelenmesini bozmama yönünde olduğunu ifade etti.

Fiyatların çökmesi ve koronavirüs nedeniyle enerji talebinin düşmesiyle Nisan ayında varılan mevcut anlaşma kısıntıların Temmuz'dan itibaren gevşetilmesini öngörüyor. Ancak bu durum gelecek toplantıdaki tartışmalara bağlı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların geçen hafta aktardığı bilgilere göre Rusya gevşemeye Temmuz'da başlamak istiyor.

Petrol fiyatları, üretim kısıntıları ve beklenenden güçlü talep artışının etkisiyle yükseldi. Ancak tüm dünyada kapanma önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte ikinci bir dalga endişeleri toparlanma risklerine ilişkin korkuları artırıyor.