Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre PSA Group'un Almanya birimi Opel, 4,100 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Böylece Alman üretici satışlardaki düşüş ve teknoloji nedeniyle tasarrufa giden diğer otomobil şirketlerine katılacak.

Resmi açıklama olmadan önce isminin açıklanmasını istemeyen kaynağa göre Opel, 2025 yılına kadar 2,100 kişiyle yollarını ayıracak. Sonrasında ise 2029'a kadar iki kez 1,000'er kişinin işine son verecek. Kaynağa göre Opel konuyla ilgili açıklamayı Salı günü yapacak.

PSA sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı kabul etmedi.

2017 yılında Opel'i General Motors Co.'dan alan PSA markaya güçlü destek verse de Alman markaları sıkı emisyon standartları ve elektrikli otomobil teknolojisine geçmeye hazır olduklarını göstermekte zorlanıyor.

İçten yanmalı motorlardan geçiş süreci, elektrikli otomobiller daha az parça gerektirdiğinden ve imalatında daha az istihdama ihtiyaç duyulduğundan, Alman ekonomisi için zorlayıcı olabilir.

Bloomberg News'in Aralık'ta derlediği verilere göre otomobil üreticilerin gelecek yıllarda 80 bin kişiyi işten çıkaracak.