Bloomberg HT Haberler Otokar zırhlıda hız kesmedi
HABERLER

Otokar zırhlıda hız kesmedi

  • Otokar, zırhlı araç satışlarını ocak-eylül döneminde yüzde 53 arttırırken, geçen yılın aynı döneminde 291 zırhı araç satışı gerçekleştiren şirket, bu yıl 444 zırhlı araç satışına ulaştı

Giriş: 25 Aralık 2016, Pazar 11:34
Güncelleme: 25 Aralık 2016, Pazar 12:02

Otokar, savunma sanayisine yönelik ürünlerin satışında bu yıl önemli bir büyüme yakaladı. Şirketin bu yılın ocak-eylül dönemindeki zırhlı araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 arttı.

Stratejilerini savunma sanayisinde büyümek, ihracatın ciro içindeki payının artırılmasını sağlamak ve yeni modellerle büyümek olarak belirleyen Otokar, bu hedeflere ulaşabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Şirket, büyümesini, tasarımı ve fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan, mühendislik ve araştırma geliştirme imkanlarıyla geliştirilen ürünlerle sağlamayı amaçlıyor.

Otomotiv sektörünün ticari araçlar grubunda yer alan Otokar'ın ürün gamında savunma sanayisi hizmetlerine yönelik çeşitli tiplerde 4X4 arazi tipi araçlar, taktik tekerlekli-paletli askeri araçlar ile tank ve türevleri ön plana çıkıyor.

Otokar'ın savunma sanayisine yönelik satışları bu yılın 3 çeyreğinde yurt içinde ve dışında yapılan sözleşmelerden doğan yükümlülükler doğrultusunda geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artış gösterdi. Şirketin 4X4 arazi aracı satışları yüzde 23, zırhlı araç satışları yüzde 53 arttı.