Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

2019, daralan talep ve teknolojideki sert değişim ile otomotiv sektörü çalışanları için küresel çapta gelmiş geçmiş en kötü yıllardan biri oldu. Daimler AG ve Audi daha geçtiğimiz hafta 20 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Bloomberg News tarafından derlenen verilere göre otomobil üreticileri gelecek yıllarda 80 binden fazla kişiyi işten çıkaracak. Tenkisatların Almanya, ABD ve İngiltere'de yoğulaşmasına karşın hızlı büyüyen ekonomilerde de üreticiler faaliyetlerini azaltıyor.

Alman şirketleri geçen yıl geniş çaplı masraf azaltmalara start vererek General Motors Co., Ford Motor Co. ve Nissan Motor Co.'ya katıldı.

Ticaret gerginliği, maliyetlerin yükselmesi ve yatırımların tıkanması nedeniyle zorlanan sektör, elektrikli otomobil, otonom sürüş ve tüketicilere yönelik yeni uygulama hizmetlerinin de etkisiyle istihdamını yeniden gözden geçiriyor.

IHS Markit araştırmacısına göre küresel otomobil sanayi bu yıl bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 düşüşle 88.8 milyon otomobil ve hafif ticari araç üretecek.