Advertisement
  • 01
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    BMW iX3

    iX3 artık M Sport paketle standart olarak gelecek ve değişiklikler bununla sınırlı değil. Daha agresif ön panoya ve sportif bir arka difüzöre sahip modelde üç boyutlu arka lambalar ve aerodinamik tasarımlı 19 veya 20 inç jantlar öne çıkan özellikleri tamamlıyor.

    Aracın içindeki 12,3 inç dijital gösterge paneli ve daha büyük 12,3 veya 12,5 inç bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Araçta ayrıca yeni alüminyum rhombicle koyu kaplamanın yanı sıra delikli Sensatec döşemeye sarılmış yeni standart spor koltuklar bulunuyor. Performans cephesinde ise araçta 282 hp (210 kW / 286 PS) ve 295 lb-ft (400 Nm) tork üreten aracın arka bölümüne yerleştirilmiş olan elektrik motorunu besleyen 80 kWh'lik bir pil takımı mevcut. Bu kurulum, modelin 0-62 mph'den (0-100 km/s) 6.8 saniyede hızlanmasını ve elektronik olarak sınırlandırılmış 112 mph (180 km/s) maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor.

  • 02
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    BMW iX5 Hidrojen

    BMW i Hydrogen NEXT konsept Serisi tarafından ön izlemesi yapılan iX5 Hydrogen, gelecek yıldan itibaren test ve tanıtım amacıyla kullanılacak çevre dostu bir otomobil.  iX5 Hydrogen, standart X5 modelinin ayak izlerini takip ediyor ancak BMW i Blue vurguları, ayırt edici ağ ekleri ve 3D baskılı bileşenleri ile benzersiz bir ön uca sahip. Model ayrıca benzersiz bir arka tampon ve difüzörün yanı sıra “hidrojen yakıt hücresine”de sahip. Bunlara ek olarak araçta, suni ipekten yapılmış sürdürülebilir şekilde üretilmiş lastiklerle sarılmış aerodinamik 22 inç jantlar eşlik ediyor. Kaputun altında gizli yaklaşık 13,2 libre (6 kg) hidrojen tutarlar ve üç ile dört dakika içinde yeniden doldurulabilir karbon fiber takviyeli plastikten yapılmış iki adet 700 barlık tank tarafından beslenen bir yakıt hücreli güç aktarma organı mevcut.

    BMW diğer pek çok ayrıntıya girmedi ancak iX5 Hydrogen'in 369 hp'ye (275 kW/374 PS) kadar güç üreten ve iX'te bulunana benzer beşinci nesil bir elektrik motoruna sahip olacağını duyurdu. 

  • 03
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Porsche Macan

    Porsche, tamamen farklı bir elektrikli araç platformu kullanacak olan Macan EV hakkında henüz ayrıntılı bilgi vermedi. Yeni Macan, iç tasarımında daha basit ve daha temiz bir görünüm, daha büyük bir saklama bölmesi ve daha kısa bir vites kolu ile birlikte dokunmatik öğeler sunan Taycan'dan ilham alan yeniden tasarlanmış bir orta konsol getiriyor. 

  • 04
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Mercedes G-Class 

    Mercedes, 2022 model G-Class'ı IAA  2021 otomobil fuarında tanıttı. Yeni G-Serisi güncellemesi, tüm G-Serisi için yükseltilmiş standart donanım, iç ve dış yükseltmeler için yeni hatlar ve "Professional Line" adı altında yer alacak yeni bir aksesuar seti içeriyor. Yeni “Professional Line”, aracın sağlam görünümünü güçlendirmeyi amaçlıyor.  “Professional Line”, farlar için taş koruma ızgaraları, ön ve arka çamurlukların yanı sıra, kalın lastikler ve 18 inç 5 kollu jantlar barındırıyor. “Professional Line”a ek olarak Mercedes, müşteriler için spesifikasyon sürecini kolaylaştırmak için daha fazla paket sunma taahhüdünde bulunuyor. Dış tasarımda Exclusive Line ve AMG Line bulunurken, iç tasarımda Standard Line, Exclusive Line ve Superior Line paketleri müşerileri karşılayacak.

  • 05
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Renault 2022 Megane E-Tech

    Renault, 2021 IAA Mobility'de tamamen yeni tamamen elektrikli Mégane E-Tech'i tanıttı. Geçen yılki Megane eVision konsept çalışmasının üretim versiyonundan esinlenen model, CMF-EV platformuna dayanıyor ve Renault'nun "Nouvel R" logosunu taşıyan ilk model olarak piyasaya girmesi hedefleniyor. Otomobil 4,21 m (165,8 inç) uzunluğunda, 1,78 m (70 inç) genişliğinde, 1,50 m (59 inç) yüksekliğinde ve 2,70 m (106,3 inç) aks mesafesine sahip. Temel versiyonlar 18 inç jantlara sahip, ancak premium varyantlar 20 inç jantlara sahiptir. Diğer harika tasarım özellikleri, arkada 3D benzeri efektli ince ve tam LED aydınlatma, ön tampondaki çift renkli hava girişleri, yüksek kemer çizgisi, coupe tarzı tavan çizgisi ve aynı hizada kapı kolları mevcut. Mégane E-Tech, CMF-EV platformunda oturan ilk Renault'dur. 129 hp (96 kW / 130 PS) ve 250 Nm (184 lb-ft) tork veya 215 hp (160kW / 218 PS) ve 300 Nm (221 lb) olmak üzere iki farklı çıkışta tek bir elektrik motoru mevcuttur. Tamamen elektrikli yeni Megane E-Tech  En güçlü versiyonu, 0-100 km/sa (0-62 mph) hızlanmaya 7,4 saniyede çıkıyor ve elektronik olarak sınırlandırılmış 160 km/sa (99 mph) azami hıza sahip.

  • 06
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Dacia 2022 Jogger

    Dacia, Münih'teki 2021 IAA Mobility fuarında üç sıralı bir crossover vagon olan Jogger'ın perdelerini araladı. Sandero Stepway crossover supermini ile birçok bileşeni paylaşan 7 koltuklu model, Dacia'nın mevcut ürün yelpazesindeki en uzun model ünvanını taşıyor. Jogger başlangıçta benzinli ve çift yakıtlı motorlarla sunulacak ancak 2023'te hibrit bir versiyonu takip edecek. Jogger, 4.547 mm (179 inç) uzunluğunda, 1.784 mm (70,2 inç) genişliğinde, 1.632 mm (64,3 inç) yüksekliğinde ve 200 mm (7,8 inç) yerden yüksekliği mevcut.  Bu, Jogger'ın Dacia'nın ürün yelpazesindeki en uzun araç olacağı anlamına geliyor.

  • 07
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Mercedes-Benz 2023 EQE Sedan

    EQE Sedan,Geleneksel E-Serisi'nden daha coupe benzeri bir tasarıma sahip. EQE Sedanın arka kısımda tam genişlikte bir LED arka ışık bulunur. Önde, ızgara yerine Mercedes logosu ve elmas yıldız desenli büyük siyah bir levha var ve bunun arkasında birden fazla sensör ve kamera gizleniyor. Aracın iç tasarımında geniş cam, üç ayrı ekranı, gösterge panosunun tüm genişliğini kapsayan tek bir kesintisiz ünitede birleştiriyor. Teknoloji, biyometrik kimlik doğrulama ve artırılmış gerçeklik navigasyonu ile aracın iç tasarımı daha da ön plana çıkıyor. EQE Sedan'ın menzili, 410 mil (660 km) olarak belirtilmkete ve hızlı bir DC şarj cihazında 31 dakikada yüzde 10-80 şarj süresi olucağına değiniliyor. 

  • 08
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Mercedes EQB SUV

    ABD Mercedes hayranları için daha önce gördüğümüz bir EV hakkında önemli bir haber geldi. Mercedes, EQB elektrikli SUV'yi bu yılın başlarında Şanghay Show'da sergilenmişti, ancak Münih'te, modelin kesinlikle 2022'nin başlarında ABD'ye geleceği duyurusu da dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Özel EV mimarisi yerine GLB crossover platformuna dayanan EQB, başlangıçta EQB 300 ve EQB 350 formlarında satışa sunulacak. Her iki versiyonda iki elektrikli motora, 4x4 çekişe sahip ve WLTP döngüsünde 260 mil (419 km) kadar seyahat edebilir olacağı belirtildi.

  • 09
    Otomotivin kalbinin attığı Münih'te gözler yeni modellerde

    Volkswagen Taigo SUV

    VW, yeni Taigo'nun "küçük otomobil segmentinde piyasaya sürülen ilk SUV coupe" olduğunu iddia ediyor. T-Cross ile aynı MQB A0 platformunu temel alan Taigo, daha alçak, coupé tarzı bir tavan çizgisine sahipken aynı zamanda 4.270 mm (168.1 inç) ile 160 mm (6,3 inç) daha uzun ve 1757 mm ile eskisinden daha geniş ( 69,1 inç). Fiyatlandırma henüz açıklanmasa da, Volkswagen yılın son çeyreğinde siparişleri kabul etmeye başlaması ve ilk müşteri teslimatlarının gelecek yılın başlarında yapılması hedefleniyor.