Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Finans Merkezi programında Güzem Yılmaz'a konuk olan OYAK Otomotiv ve Lojistik Grup Başkanı Cem Aysel 2019 yılının sorunlu başladığını, 2. yarıda ise ciddi iyileşmeler olduğunu söyledi. Aysel "Otomotivde yıla kötü başlamamıza rağmen 2. yarıdan itibaren ciddi hareketlenme oldu. Hükümetin son çeyrekte başlattığı kampanya sektöre cansuyu oldu." diye konuştu.

Bu yıl Mais cirosunda azalış beklediklerini kaydeden Aysel "Oyak Renault üretim tarafında 2018'de yaklaşık 3.6 milyar euro ciro elde etti, bu yıl % 5'lik büyümeyle 3.8 milyar euro hedefimiz var. İç pazardaki sıkıntılar nedeniyle Mais tarafında ise ciroda küçük azalış bekliyoruz. Geçen seneyi 8.4 milyar TL ile tamamlamıştık bu sene 7 milyar TL civarında ciro hedefimiz var. Oyak Renault tarafında geçen yıl 336 binden fazla araç ürettik, bu yıl üretim planlamamız 338 bin 500 civarı" değerlendirmesini yaptı.

"UZAKDOĞU ÜLKELERİNİN YATIRIM İŞTAHI YÜKSEK"

Aysel Türkiye pazarında Uzakdoğu ülkelerinin yatırım iştahı olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aysel "Japonya olsun, Çin olsun Türkiye'de ciddi lojistik ve sanayi yatırımı beklentisi içindeler. Doğru projeler sunarsak yabancının Türkiye iştahının süreceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

"LOJİSTİK SEKTÖRÜ ESKİ NOKTAYA GELMEYE ÇALIŞIYOR"

Lojistik sektöründe de sene başından itibaren dünya ticaretinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ciddi daralmalar olduğunu kaydeden Ayseş "ilk çeyreğin sonundan itibaren lojistik sektörü eski noktalara gelmeye çalışıyor. Çin'le ticari ilişkiler çerçevesinde 'Bir kuşak bir Yol' projesinde rol üstlenirsek sektör için büyük kazanç olur. Artık bölgesel olarak büyümemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Aysel 2020'nin son çeyreğinde otomotive özel limanı faaliyete almayı planladıklarını da sözlerine ekledi.