Bloomberg HT Haberler Özlü: EKK tedbirleriyle dövizdeki artışın etkisini en aza indireceğiz
HABERLER

Özlü: EKK tedbirleriyle dövizdeki artışın etkisini en aza indireceğiz

  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Birkaç haftadır, döviz kurundaki yükselişe odaklandık kaldık. Dövizdeki gelişmeler elbette çok önemli. Ekonomi yönetimi olarak, bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi

Giriş: 07 Aralık 2016, Çarşamba 16:23
Güncelleme: 07 Aralık 2016, Çarşamba 16:25

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretiminin kalitesini artırmanın, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmasında kilit nokta olduğunu belirterek, "Birkaç haftadır, döviz kurundaki yükselişe odaklandık kaldık. Dövizdeki gelişmeler elbette çok önemli. Ekonomi yönetimi olarak, bu gelişmeleri elbette yakından takip ediyoruz. Perşembe günü, son dönemdeki gelişmelerle ilgili aldığımız tedbirleri açıklayacağız. Bu tedbirlerle, döviz kurundaki artışın ekonomiye etkisini en aza indireceğiz." dedi.

Bakan Özlü, "26. Uluslararası Plastik Endüstrisi Fuarı-PlastEurasia"nın açılışına katıldı. Fuar alanını gezen ve etkinlik kapsamında düzenlenen çalıştaya katılan Özlü, buradaki konuşmasında Türkiye'nin her geçen gün, küresel ekonomide daha da önemli bir merkeze dönüştüğünü söyledi.

Plastiklerin hayattaki rolünün ve ağırlığının her geçen gün arttığına işaret eden Özlü, teknolojik gelişmelerin de etkisiyle, plastik ürünlerin çok daha geniş bir sahada uygulama alanı bulduğunu, gündelik hayatta kullanılan birçok farklı üründe farklı niteliklere sahip plastiklere rastlandığını anlattı.