Advertisement
HABERLER ABONE OL

Papilon Savunma İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Ayda Soyay Bloomberg HT’de Piyasa Hattı programında konuk oldu.

Soyay, 28-29 Kasım’da halka arzı gerçekleşmekte olan Papilon Savunma’nın faaliyetlerini, şirketin yatırımlarını ve hedeflerini Güzem Yılmaz Ertem’e anlattı.

Soyay’ın konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle;

Özellikle şirketin kamu güvenliği ve ülke güvenliğinde faaliyet göstermekte olduğunu paylaşan Soyay, “Hem ülkemiz hem de dünya için bu konu önem kazanmaya başladı. Otoriteler de kamu güvenliğini sağlamak için daha fazla önlem alıyorlar. Biz de bu konularda insanları da rahatsız etmeyecek ve güvenliklerini sağlayacak şekilde araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz. 53 kişilik bir ekibiz ve 25 kişilik bölümü A&G’de çalışıyor. 10 kişi iş geliştirme alanında çalışıyor” dedi.

“Yurtdışında ki yatırımlara da önem vermeye başladık”

Yurtdışında ki yatırımlara önem verdiklerini belirten Soyay,  “Yurtdışındaki üst düzey yetkililerle görüşüyoruz.  Konu ülke güvenliği olduğu için projelerimiz biraz daha yavaş ilerleyen projeler oluyor. 1-1,5 sene içerisinde meyvesini veriyor.  Bu sene için 2 kat daha fazla ülke ile görüşüyoruz.  Şu anda görüşmekte olduğumuz ülke sayısı 53 oldu.  Önümüzdeki sene bunun meyvesini yiyeceğiz diye düşünüyorum” diye ekledi.

“Halka arza çıkmamızdaki sebeplerden biri tanınmak”

Halka arza çıkmalarındaki sebeplerden birinin tanınırlılıklarını arttırmak olduğunu söyleyen Soyay,  “Bu bağlamda gittiğimiz zaman üst düzey yetkilerle iletişime geçerek bütüncül teknolojiler sunmaya çalışıyoruz. Bütün ülkenin güvenliliğini sağlayabilecekleri uçtan uca bütüncül teknolojiler birbirlerine bağlayacakları şekilde sunuyoruz” dedi.

“Bu alanda çalışan dünyada 6 tane firma var”

Soyay ayrıca, “Baktığımız zaman bu konuda dünyada çalışan firma sayısı az dünyada sadece 6 tane var ve genelde çoğu Fransız, Alman ve Japon firmaları. Hem Türkiye’de ve hem de dünyada son 5-6 senede kamu güvenliği yatırımları yapılmaya başlandı.  Biz özel sektöre de yayılması gerektiğini de düşünüyoruz”  dedi.

“Halka arz’dan elde edilecek gelirin %30’unu ortaklık kurmak için harcayacağız”

Soyay son olarak, “Şirket kurulduğu zaman 6 yıllık bir plan yaptık ve 7’inci yıl için yeniden bir yapılanma düşünüldü. İlk yıl start-up periyodumuzdu şimdi gelişmeye başlama periyodumuz başlıyor. 2019 yılı kendi iç düzenlemelerimizi yapmaya ve kendimizi tanıtmaya yöneldiğimiz bir seneydi.  Yatırımlarımı arttırdık ama bizim projelerimiz uzun süreli olduğu için ve ülkelerin içinde bulundukları durumlardan dolayı da imza aşamasında olan projelerimiz var. Önümüzdeki 3 yıl için ciddi hedeflerimiz var 3 yılda büyümeyi 3 katına çıkarmayı düşünüyoruz.  Yabancı ortaklığını düşürmeye düşünüyoruz.  Bütün sistemlerimizi yerli malı yapmak istiyoruz. Halka arz sonrasında elde edilecek gelirin yüzde 30’unu yurtdışında bir takım sistemler ve ortaklar kurmaya harcayacağız. Yüzde 20’lik bölümünü işletme masraflarına harcıyacağız. Yüzde 50’lik bölünümü de A&G’ye harcanacak” dedi.

Soyay, şirket olarak borçlarının olmadığını yok ve kredi de kullanmadıklarını. Bu günlere kendi sermayeleri geldiklerini de ekledi.