Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Çin Merkez Bankası'ndan (PBOC) üst düzey bir yetkili Facebook Inc.'in yakın zamanda tanıttığı kripto parası Libra'nın para otoritelerinin denetimi altına alınması gerektiğini söyledi.

PBOC ödemeler birimi direktör vekili Mu Changchun, konvertibl bir kripto varlık ya da bir çeşit stablecoin olarak Libra'nın, ülkeler arasında rahatça dolaşabileceğini ve merkez bankalarının desteği ve denetimi olmadan sürdürülebilir olmayacağını belirtti.

Mu dijital paraların borç verme için kullanılabileceğini, para politikasını olumsuz etkileyebileceğini ve volatil yerel paralara sahip ekonomilere kur riskleri getireceğini ifade etti.

Mui Bloomberg'e yönelik değerlendirme notunda ayrıca, Facebook'un para aklama ve terör finansmanı karşıtı sorumluluklarına ve kullanıcıların mahremiyetini nasıl koruyacağına ilişkin net bir taahhütte bulunmadı.

Caixin'de bu haftasonu Mu'nun Libra hakkındaki benzer yorumu yayınlandı: Uzun vadede yuan, konvertibl olmazsa Libra'dan zarar görecektir. Yuanı serbestçe değiştirilebilir hale getirmek bu riski çözer.