Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pegasus Hava Yolları’nın deprem dayanışması kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar konusunda güncellemek amacıyla açıklama yapan şirket, AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen yurttaşlar için 7-12 Şubat 2023 tarihleri arasında Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tüm iç hat uçuşlar ücretsiz olacak. Misafirlerin ek seferleri internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebilecek, rezervasyon yapabilecek.

Kahramanmaraş ve etkilenen çevre iller için seyahat planlarında değişiklik olan yolculara 6-21 Şubat 2023 tarihli uçuşları için web veya mobil uygulamasından olarak değişiklik, açığa alma ve iptal hakkı sunuldu. Uçuş tarihleri geçse dahi iade işlemleri 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.

Kabin içi hayvan taşıma kapları ulaştırıldı

Depremden etkilenen bölgelere yardım malzemesi ulaştırmak isteyenler Kızılay ve yerel yönetimler ile koordine ederek yardım malzemelerini Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştırmaları durumunda yardımlar ücretsiz olarak taşınacak.

Depremden etkilenen yurttaşlara destek olabilmek amacıyla AFAD’a 5 milyon TL ve Pegasus çalışanları adına Ahbap Derneği’ne 3 milyon TL bağışta bulunuldu.

Depremzede minik hayvan dostlarımız için depremden etkilenen şehirlerdeki tüm havalimanlarına kabin içinde evcil hayvan taşıma kapları ulaştırıldı.

Yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 8 Şubat 2023 07:00’a kadar toplam 22 yardım uçuşu, 86 yolcu uçuşu yapıldı.