Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre'nin koronavirüs karşısında ABD ekonomisini destekleyecek bir sonraki teşvik paketinin en az 1 trilyon dolar tutarında olacağını söyledi. 

Konu hakkında bilgi sahibi kişilere göre bir sonraki teşvik paketi Kongre'nin geçen ay yasalaştırdığı 2.2 trilyon dolarlık virüsle mücadele çerçevesinde tesis edilen programlardaki fonların yenilenmesine odaklanacak.

Pelosi, tüketicilere yönelik doğrudan ek ödemeler olması, işsizlik sigortasının uzatılması ve gıda yardımı için daha fazla kaynak ve küçük işletmelere kredi sağlayan İstihdam Koruma Planı için daha fazla fon ayrılması gerektiğini söyledi. 

Pelosi, teşvikin bu ay yasalaşmasını istediğini belirtti. Temsilciler Meclisi'ndeki mevcut program en erken 20 Nisan'a kadar oturum olmayacağı yönünde. Çoğu yasa yapıcının şehir dışında olmasına karşın, hiç kimsenin itiraz etmemesi durumunda tasarı geçebilir.

Bazı yasa yapıcılar ise son fiyat etiketinin çok daha yüksek olacağını düşünüyor.

ABD Başkanı Donald Trump Cumartesi günkü konuşmasında program çerçevesinde belirlenen 349 milyar doların tükenmesi durumunda Kongre'den küçük işletmelere yönelik krediler için daha fazla para isteyeceğini söylemişti. Pazartesi günü Beyaz Saray'daki brifingde daha fazla teşvike ihtiyaç halinde doğrudan ABD'lilere yönelik daha fazla ödemeyi değerlendireceğini belirtti.