Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenecek olan “Perakende Teknolojileri Konferansı”, bu yıl yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde gerçekleştirilecek. Perakende sektörü ile teknoloji çözümlerini buluşturan konferansın dijitale taşınan oturumları 7 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 15.00’da başlayacak ve 10 hafta sürecek.

Konferans öncesinde sektör gündemini görüşmek amacıyla perakendeye yön veren profesyonellerin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve KMD Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı online toplantıda, perakende sektörünün güncel konularına ve sektörün yakın geleceğine ilişkin stratejilerine değinildi.

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe; COVID19 ile mücadele döneminde perakende sektörünün zor günler geçirdiğini, buna rağmen tüketici ihtiyaçlarının aksamadan karşılanması amacıyla tüm oyuncuların önemli rol aldığını belirtti. Sektörün yaralarını sarmasında gerek devlet destekleri gerekse iş ortaklarıyla yapılan işbirliklerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Tınastepe, içinde bulunulan dönemin kendine yeni normaller yarattığını, sektörün bu normallere uyumda teknolojiden çok faydalanılacağını söyledi. Tınastepe, alınan ek önlemler, azalan müşteri trafiği, Dövizdeki dalgalanmalar gibi sorunlar ile birlikte oluşan ek maliyetlerin kontrolünün ve verimliliğin her zamankinden daha fazla öne çıktığını ifade etti.

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın dijitalleşen yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde düzenleneceğini belirten Tınastepe, oturumlarda sektörün birçok gündemine değinileceğini ve değerli konuşmacıların ağırlanacağını vurguladı. 7 Ekim Çarşamba günü, perakende sektörünün önemli çatı kuruluşlarının başkanlarının yer alacağı ilk oturumda KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe’nin moderatörlüğünde, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı İzzet Stamati ve Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in katılımıyla “Yeni Normal Ne Getirecek?” konusu işlenecek.

İlk oturum ardından webinar serisi 10 hafta sürecek ve her Çarşamba günü bir canlı yayınla gerçekleştirilecek. Konferansın diğer oturumlarında yeni nesil mağazacılıkta deneyim, globalde yaşananlar, dijitalleşen işlerin mevzuatı ve güvenliği, omnichannel ve e-ticaret çözümleri, insan kaynakları uygulamaları gibi konu başlıkları işlenecek ve sektörün önde gelen perakendecileri ile çözüm ortakları görüşlerini paylaşacak. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da bir oturumda deneyimlerini ve öngörülerini paylaşacak.

Perakende Teknolojileri Konferansı’na Koç Sistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi ve Intel de sponsor olarak destek veriyor. Ceva Lojistik, Esin Avukatlık Bürosu, GS1 Türkiye, Logo, Nebim, Obase, POS, Rasyotek, Related Digital ve V-Count ise perakende çözümleriyle konferansta yer alacaklar. Konferansın destekçi kuruluşları arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD yer alıyor.

Konferansın içeriğine ve katılım detaylarına KMD web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından erişilebilecek.