Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ABD özel sektör stok verilerindeki düşüş ile beraber varil başına 53 dolara doğru yükseldi.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında salı günü düşüş yaşadıktan sonra yüzde 0,4 yükseldi. Özel sektörün desteklediği Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 5,27 milyon varil azaldı. Eğer bu veriler hükümetin açıkladığı resmi veriler tarafından onaylanırsa bu son 7 haftadaki 6’cı düşüş olacak.

Petrol fiyatları, Ekim ayından bu yana yüzde 50’ye yakın bir yükseliş kaydettikten sonra artan Kovid-19 vakaları nedeniyle bir duraksamaya girmişti.

ABD’de azalan üretim ve OPEC+’ın da üretim disiplinini hala sürdürüyor olmasıyla piyasaların artan koronavirüs vakalarına rağmen açıkta kalacağı düşünülüyor. Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Howie Lee

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, salı günü yüzde 0,3 değer kaybettikten sonra Singapur saatiyle 12:25’te 20 cent yükselerek varil başına 52,81 dolar civarına geldi.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta çok az değişiklik gösterdikten sonra yüzde 0,4 yükselerek varil başına 56,15 dolar seviyesinden işlem gördü.