Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, özel sektör verilerinin ABD petrol stoklarında düşüşe işaret etmesiyle birlikte Asya piyasalarında yükseldi.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında salı günü yüze 0,8 yükseldikten sonra varil başına 48 dolar civarından işlem gördü.

Özel sektörün desteklediği Amerikan Petrol Enstitüsü(API) verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 4,79 milyon varil düşüş kaydederek art arda üçüncü haftada da azalmış oldu. Eğer bu düşüş resmi veriler ile onaylanırsa Ekim ayından beri yaşanan en büyük aylık düşüş olarak kayıtlara geçecek.

Cumhuriyetçilerin doğrudan ödeme miktarının artırılmasıyla ilgili paketi reddetmesinden sonra ham petrolün de kazançları bir miktar sınırlandı.

Oanda Asia Pacific Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley

ABD teşvik paketi konuşmaları ve tatil sezonundan dolayı piyasalar tut pozisyonunda. Batı Teksas Petrolü, 47,50-49 dolar aralığında kalmaya devam edecek ve muhtemelen ABD’deki teşvik paketiyle birlikte yükselecek.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 11:54’te yüzde 0,5 yükselerek varil başına 48,24 dolar seviyesine geldi.

Şubat vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,4 yükselerek varil başına 51,30 dolar seviyesinden işlem gördü.