Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ABD stoklarındaki düşüşün beklentileri aşmasıyla ve Suudi Arabistan’ın üretimi azaltmayı planladığını duyurmasıyla birlikte yükseldi.

Vadeli kontratlar New York piyasasında önceki iki seansta yüzde 6 yükseldikten sonra varil başına 51 dolar civarında işlem görüyor.

Enerji Enformasyon İdaresi’nin (EIA) açıkladığı resmi verilere göre, ABD’de ham petrol stokları analistlerin tahminlerinden üç kat daha fazla azalırken benzin ve rafine edilmiş stoklar yükseldi.

Suudi Arabistan, tek taraflı olarak üretimi 1 milyon varil azaltma kararı aldıktan sonra Asyalı ve ABD’li müşterileri için fiyatlarını artırdı.

ABD’nin ham petrol stoklarındaki azalışa rağmen rafine petrol ve benzin stoklarındaki artış salgının şu anki durumunu daha iyi yansıtıyor. Fakat yatırımcıların Suudilerin ve OPEC+’ın çabalarına olan güveni ve Biden’ın yönetime gelmesi piyasaları biraz rahatlatabilir. Axi Kıdemli Piyasa Stratejisti Stephen Innes

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 07:51 GMT’de yüzde 0,9 yükselerek varil başına 51,09 dolar civarında işlem görüyor.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 1,3 yükseldikten sonra yüzde 0,8 daha yükselerek varil başına 54,73 dolar seviyesine ulaştı.