Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

ABD ham petrolü varil başına 72 doların üzerine çıktı ve hafta boyunca yaklaşık yüzde 3 yükseldi. Meclis Başkanı Kevin McCarthy, müzakerecilerin bu hafta sonu en kısa sürede prensipte bir anlaşmaya varabileceklerini söyledi. Bazı Asyalı rafinerilerin ham petrol alımları, piyasadaki yükseliş hissini artırdı.

Çin'in cansız ekonomik toparlanması ve Fed'in parasal sıkılaştırması görünümü baskıladığından, ham petrol bu yıl hala yüzde 10 aşağıda. Fed yetkilileri, piyasaya bir miktar belirsizlik yayarak, gelecek ayki toplantılarında faiz oranlarını artırıp artırmama ya da ara verme konusunda giderek daha fazla bölünmüş görünüyorlar.

IG Asia Pte'nin piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "Petrol fiyatları daha geniş risk ortamından ipucu alıyor gibi görünüyor" dedi. Rong, borç tavanı görüşmeleri, ülkenin stratejik rezervlerini yenileme planı hakkındaki iyimserliğin vadeli işlemlere destek sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Kanada'nın en çok enerji üreten eyaleti olan Alberta'da orman yangınları, üretimi kesintiye uğratarak ve piyasaya bir miktar sıkılık ekleyerek devam etti. Rystad Energy, alevler nedeniyle günde yaklaşık 240 bin varil petrolün kapatıldığını tahmin ediyor.