Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ABD dolarının zayıflaması ve ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüşün devam etmesinin beklenmesi ile birlikte New York'ta yükselerek 43 dolar civarında işlem gördü.

Ekim vadeli kontratlar, doların kayıplarını Mayıs 2018’den beri en düşük seviyeye kadar sürdürmesi ve dolar cinsinden emtia almanın daha cazip hale gelmesinden sonra %0.9 yükseldi.

Bloomberg News’ün anketindeki verilere göre, ABD'de ham petrol stoklarının geçen hafta 2 milyon varil daha azalıp art arda altıncı haftada da düşüş göstermesi ve böylelikle bu yılın en uzun düşüş serisini gerçekleştirmesi bekleniyor.

Lider ekonomiler petrol ve yakıt talebini vuran koronavirüs salgınını kontrol altına almaya uğraşırken, AstraZeneca insan üzerinde uygulanacak kapsamlı aşı denemelerine başladı.

Petrol, Ağustos ayını da yükselişle bitirerek dördüncü ayını da kazançla geçmiş oldu. Fakat, petrol fiyatları talep toparlanmasının sürdürülebilirliğine ilişkin koronavirüs endişeleriyle varil başına 43 dolar seviyesini aşmakta zorlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki en büyük petrol üreticisinin, ülkenin küresel kesinti hedefini tutturmak için, Ekim ayında üretim kesintisine gidebileceğini belirtmesiyle küresel petrol bolluğu biraz azalabilir.

Australia & New Zealand Baking Group kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, “Piyasalar bekle ve gör yaklaşımını benimsiyor,” dedi ve “Bazı göstergelerin talep toparlanmasının azaldığına işaret etmesi ve arzdaki artışla beraber, petrol fiyatları önümüzdeki aylarda aşağı yönlü bir trende girebilir” diye ekledi.

Ekim vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, önceki üç seansta %1.8 düştükten sonra Singapur saatiyle 12:51 itibariyle 40 cent yükselerek varil başına 43.01 dolara ulaştı. WTI kontratları geçen ayı %5.8 yükselişle geçmişti.

Kasım vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, Pazartesi günü %1.2 düştükten sonra %1 artarak varil başına 45.75 dolar seviyesine geldi.