Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Brent petrol, Ekim ayından bu yana en kötü haftadan sonra yatırımcıların kısa vadeli talep görünümüne odaklanmasıyla yatay seyrediyor.

Vadeli kontratlar, Londra piyasasında yüzde 1’den fazla yükselerek varil başına 64 dolar civarında yükseldi.

Batı Afrika’daki petrol kargolarının sayısındaki artış talepte bir miktar zayıflamaya işaret ederken Almanya karantina önlemlerini uzatmayı planlıyor.

Suudi Arabistan’ın enerji tesislerine yeni bir saldırı olurken İran’ın desteklediği Husiler tarafından yapılan saldırının petrol üretimine etki etmediği belirtildi.

Goldman Sachs ise geçen haftaki satışların geçici olduğunu ve aşının daha fazla uygulanmasıyla beraber petrol talebinin de artacağını belirtti. Piyasalar, üretim politikasına dair değişiklik olup olmayacağıyla ilgili gelecek hafta yapılacak OPEC+ toplantısına odaklandı.

Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari

Petrol, yeşil ve kırmızı arasında gidip gelmeye devam ediyor ve talep endişesi duyanlar ile iyimserler arasında sıkıştı. OPEC+’ın gelecek haftaki toplantısına kadar petrol bu seviyelerde seyredecektir.

Mayıs vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, geçen hafta yüzde 6,8 değer kaybettikten sonra Singapur saatiyle 13:10’da yüzde 0,5 düşüşle varil başına 64,24 dolardan işlem görüyor.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,3 düşüşle varil başına 61,21 dolar civarında bulunuyor.