Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları düşüşün ardından, özel sektör verilerine göre ABD ham petrol stoğunun bir kez daha düşmesi ve mali teşvik paketi tartışmalarında ilerleme olmaması sonucu yatay seyretti.

Vadeli petrol kontratları New York’ta Salı günü %0.8 düşüş yaşadıktan sonra varil başına 42 dolar seviyelerinde seyretti. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) verilerine göre, ABD'de ham perol stokları geçen hafta 4.01 milyon varil düştü. Eğer bu rakamlar, resmi veriler ile örtüşürse stoklar art arda üçüncü haftada da düşmüş olacak.

Florida’nın günlük koronavirüs nedenli can kayıplarında rekor tazelemesi ve Yeni Zelanda’nın en büyük şehrinin koronavirüs nedeniyle tekrardan kapatılmasıyla, küresel virüs vakaları da 20 milyonu geçmiş oldu.

S&P 500 hisse senetleri göstergesi Salı ilk defa gerileyerek son 8 seansta ilk düşüşünü gerçekleştirdi. Bazı traderlar ise bunda Senato çoğunluk lideri Mitch McConnell’ın mali teşvik paketi görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıklamasının etkili olduğunu söylüyor.

Petrol, pandemi sonrasında talebin toparlanmasındaki belirsizliklerin fiyat kazançlarını sınırlaması ve OPEC + koalisyonunun üretimi bir miktar artırması ile birlikte, 200 günlük hareketli ortalamasını aşmakta güçlük çekiyor.

Rystad Energy’nin yayınladığı bir notta, dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD’deki sondaj faaliyetlerinin, fiyatlar önümüzdeki birkaç hafta içinde varil başına 50 dolar seviyelerine gelmedikçe, gelecek yıla kadar pandemi öncesi seviyelere ulaşması beklenmiyor.

ING Bank Emtia Direktörü Warren Patterson, API rakamlarının bir miktar destek oluşturduğunu, fakat fiyatların muhtemelen son dönemdeki zirveleri aşamayacağını kaydederek, “Talepteki toparlanma piyasalar için hala en büyük endişelerden biri, özellikle OPEC+ ülkelerinin arzı daha da yükselirken” diye ekliyor.

Eylül vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 10:30’da %0.2 yükselerek varil başına 41.68 dolara çıktı. WTI 5 Ağustos’ta 42.19 dolar ile 5 ayın en yükseğinde kapanmıştı.

Ekim vadeli Brent petrol, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü %1.1 düştükten sonra %0.3 yükselerek varil başına 44.61 dolar seviyesine ulaştı.