Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper Bloomberg HT'de Piyasa Hattı programında Güzem Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. 2019'un 2018'den daha iyi bir yıl olduğunu kaydeden Şiper "2018 beklemediğimiz olumsuzlukların yılı oldu, 2019 görece olarak daha stabil bir yıldı. Özellikle dolara karşı TL'nin pozisyonu ve petrol fiyatları bizleri çok etkiliyor. 2019'da kur öngörüler çerçevesinde gelişti. Petrolde de dünyayı değiştirecek hareketlenme görmedik." dedi.

Petrol Ofisi'nin 2019 yılını 60 milyar TL'ye yakın ciroyla tamamlayacağını belirten Şiper "Bu da bizi dolar bazında yaklaşık son 5 yıldır aynı seviyelerde tutuyor. Yani 10 milyar doların üzerinde bir cirodan bahsediyoruz" diye konuştu. Akaryakıt pazarında paylarının %20'den fazla olduğunu ifade eden Şiper, 2019'da madeni yağlar segmentinde de pazar liderliğini ele geçirdiklerini söyledi.

2020 hedeflerini anlatan Şiper denizcilik yakıtlarında yatırımların devam edeceğini, pazar liderliklerini ileriye götürmek istediklerini, istasyon sayısını artırmak istediklerini söyledi.

Petrol fiyatlarında öngörülerinin 60 - 70 dolar aralığı olduğunu söyleyen Şiper "55 dolar düşük.. Petrol üreten ülkeler 60 doların altını fazla sevmiyorlar. Çin'den dolayı tüketim oldukça azalacak. Çin durunca dünya zatürre olabilir. Fakat yakın gelecekte OPEC toplanıp 'üretimi kısıyoruz' diyerek fiyatların 60 doların üstüne çıkması için çaba gösterirse hiç şaşırmam" yorumunu yaptı.