Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatlarında Omikron ve OPEC öngörüleri yatay fiyatlamalara neden oldu.

OPEC aylık raporunda önümüzdeki çeyrekte petrol tüketiminin günlük 1,1 milyon artış göstereceğini fakat hala talebin arzı karşılamayacağını öngördüklerini belirtti.

Dolar endeksi bu hafta yüzde 0,4 yükselerek dolar üzerinden fiyatlanan petrol gibi emtialara olan yatırım iştahının azalmasına sebep oldu.

Brent petrol vadelilerinde ayı piyasasına işaret eden bir görünüm mevcut. Yakın tarihli kontratlarla uzak tarihli kontratlar arasındaki fiyat farkı bir ay önce 1,04 dolar iken Salı günü bu fark 11 cent’e geriledi.

Petrol, Kasım sonundan itibaren Omikron varyantının ortaya çıkmasıyla ayı piyasasına girdikten sonra bu ay kayıplarının bir kısmını geri almıştı.

“Yıl sonu yaklaşırken risk almayı gerektirecek bir neden olmaması işlem hacimlerinin düşmesine neden oluyor” diyen Samsung Futures Inc. Kıdemli Emtia Analisti Kim Kwangrae “OPEC’in önümüzdeki çeyrek için talep tahminini artırması piyasalar için olumlu bir sinyal olarak algılanabilir fakat bu hamlenin grubun üretim kararını artırma kararını haklı çıkarmak için olma ihtimali de mevcut” yorumunda bulundu.

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 0,2 düşüşle 72,11 dolara geriledi.

Şubat vadeli Brent Petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,2 düşerek 74,27 dolara geriledi.