Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, stokların azalması ve piyasanın giderek sıkılaşmasıyla üst üste beşinci haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında bu hafta yüzde 2’den fazla yükselirken Brent petrol Ekim 2018’den bu yana en yüksek seviyede bulunuyor. OPEC+’ın 1 Temmuz’da gerçekleştireceği toplantıda üretimi artırması bekleniyor.

ABD ve Avrupa da dahil olmak üzere bazı anahtar bölgelerde yakıt talebinin toparlanmasıyla beraber Brent petrolün varil başına 100 dolar olabileceğine dair tahminler de artıyor. Nükleer anlaşma görüşmelerinin sekteye uğramasıyla beraber İran’ın fazladan petrolünün piyasalara girmesi beklenmiyor.

Talep toparlanması şu an hızlanıyor ve OPEC+’ın üzerinde daha fazla petrol üretimi gerçekleştirmesi için baskı var. Bu olmadığı takdirde gelecek ay varil başına 80 dolarları görebiliriz. Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Howie Lee

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,2 yükselişle varil başına 73,41 dolardan işlem görüyor.

Ağustos vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,2 yükselişle varil başına 75,69 dolardan işlem görüyor.