Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, OPEC+’ın kademeli üretimi artırma planına devam etme kararı sonrasında Biden’ın bir karşılık vereceğine dair beklentilerle yükseldi.

Petrol karteli OPEC ve müttefiki ülkeler başta ABD olmak üzere birçok ülkeden gelen petrol üretiminin artırılması uyarılarına kulağını tıkayarak mevcut arz artışı planına devam kararı aldı.

OPEC+ ülkeleri, kısa bir toplantının ardından aralık ayında günde 400 bin varil petrol üretim artışında anlaştı. Bu duruma karşı Biden yönetiminden adım gelebilir.

OPEC+ kararının ardından konuşan bir Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Beyaz Saray’ın yüksek fiyatlarla mücadele için tüm araçları değerlendirdiğini söyledi.

Goldman Sachs analistlerine göre OPEC+ ülkelerinin son kararı sonrası önümüzdeki haftalarda petrol fiyatlarındaki dalgalanma yükselecek. UBS Group ise önümüzdeki aylarda Brent petrolün 90 dolara ulaşacağı tahminini korudu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da OPEC+ toplantısının ardından küresel petrol piyasalarında toparlanmanın devam ettiğini belirterek, buna rağmen çeşitli riskler gördüklerini ve petrol üretimini daha fazla artırmak istemediklerini söyledi.

Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 1,2 yükselişle varil başına 79,55 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 1,1 yükselişle varil başına 81,39 dolar seviyesinde bulunuyor.