Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, fiyatları 10 ayın en yükseğine çıkaran ralli sonrasında ABD’de stoklarındaki düşüş ile birlikte yatay seyrediyor.

Vadeli kontratlar çarşamba günkü seansta art arda altıncı günü de yükselişle tamamladıktan sonra varil başına 53 dolar civarından işlem gördü.

Hükümetin açıkladığı resmi verile göre, benzin ve damıtılmış petrol stokları geçen hafta 4 milyon varil artarken ham petrol stokları beşinci haftalık düşüşünü kaydetti.

Aniden düşen hava sıcaklıklarıyla beraber enerji tüketimi de artarken Goldman Sachs yaşanan bu soğuk dalgasının fazladan 1 milyon varillik talebe neden olabileceğini tahmin ediyor.

Bir adım öteye daha ilerlemeden önce denklemin ürün tarafında bir azalma görmemiz gerekiyor. Çok düşük seviyeleri göreceğimizi sanmıyorum. Bu OPEC merkezli bir ralliden ziyade aşı dağıtımı merkezli bir ralli haline geldi. Axi Baş Piyasa Stratejisti Stephen Innes

Petrol, Kovid-19 aşı gelişmelerinin yaşandığı Ekim ayından bu yana neredeyse yüzde 50 yükseldi.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, çarşamba günü yüzde 0,6 değer kaybettikten sonra Singapur saatiyle 12:03’te 9 cent değer kaybederek varil başına 52,82 dolar seviyesinden işlem gördü.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansya yüzde 0,9 düşüş yaşadıktan sonra yüzde 0,3 daha düşerek varil başına 55,92 dolar seviyesine geriledi.