Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, artan koronavirüs vakalarına rağmen talebin artacağına dair beklentilerle kazançlarını korudu.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında cuma günü yüzde 1’den fazla yükselerek varil başına 75 dolara doğru ilerledi.

Aşılamadaki artış ve büyük ekonomilerdeki açılmalar petrol talebini artırmıştı fakat artan delta varyantı vakaları ve OPEC+’ın üretim artırımıyla ilgili anlaşamaması belirsiz bir görünüm yaratıyor. ABD’de günlük vaka sayıları delta varyantının aşılamanın az olduğu bölgelerde yayılmasıyla Mayıs ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın piyasa raporunu salı günü yayımlaması beklenirken OPEC de aylık raporunu perşembe günü yayımlayacak.

Veriler talebin kuvvetlendiğine işaret ediyor fakat yatırımcılar artan vaka sayıları ve delta varyantı konusunda endişeli. OPEC+’ın üretim konusunda anlaşmaya varamaması da belirsizliği artırıyor. Australia & New Zealand Banking Group Kıdemli Emtia Stratejisti Daniel Hynes

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, önceki iki seansta yüzde 3,3 yükseldikten sonra varil başına 74,53 dolarda yatay bir seyir izliyor.

Eylül vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, Cuma günü yüzde 1,9 yükseldikten sonra varil başına 75,49 dolar civarında yatay bulunuyor.