Petrol 'talep endişeleriyle' geriledi
-
Petrol fiyatları, Çin'in yuan hamlesiyle ticaret savaşın yönelik artan endişelerle düştü
Petrol fiyatları yuandaki keskin düşüşke derinleşen ticaret savaşının talebi azaltacağına yönelik endişeler ve İran’ın haftasonu Basra Körfezi´nde bir tankere el koyduğuna yönelik haberle gerilemesini sürdürdü.
Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 1.5 ‘a kadar düştü. Yuan/dolar paritesi ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’ e ek gümrük vergisi uygulanacağını açıklamasının ardından 10 yıldan daha fazla bir süredir ilk kez 7 seviyesinin üzerine çıktı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nde 700 bin litre kaçak akaryakıt taşıdığı öne sürülen yabancı bir tankere el koydu, tankerdeki yabancı uyruklu 7 kişiyi gözaltına aldı.
Asya hisse senetleri ve para birimleri dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında Çin’in yuanı zayıflatarak para birimini ticaret savaşında bir silah olarak kullanacağına yönelik korkuların artmasıyla kayıplarını genişletti. Yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasında faiz indirimi yapılmasının uzun bir gevşeme döngüsünün başkladığını göstermemesine yönelik yaptığı yorumların ardından bu hafta Fed politika yapıcılarının konuşmalarını bekliyorlar.