Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, piyasa katılımcıları Süveyş Kanalı’nda karaya oturan geminin kaldırılma çalışmalarını yakından takip ederken Asya işlemlerinde geriledi.

Vadeli kontratlar New York piyasasında, çarşamba günü varil başına 61 dolara kadar çıktıktan sonra yüzde 1,6 düşüş kaydetti.

En önemli ham petrol ticareti rotalarından biri olan Süveyş Kanalı’nda karaya oturan geminin kurtarılması için en iyi şans pazar ya da pazartesi gününe kadar gelmeyebilir.

ABD’deki resmi stok verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta yeniden artış gösterdi.

Süveyş Kanalı petrol için sadece geçici bir olay olacaktır. Bu olay arz-talep dengesini ve uzun dönemli görünümü değiştirmiyor. CMC Markets Baş Piyasa Stratejisti Michael McCarthy

Geçen hafta yaşanan satış dalgasına rağmen petrol fiyatları sene başından bu yana hala yüzde 20 civarında yukarıda ve uzun vadeli piyasa görünümü de aşının uygulanmaya başlanmasıyla giderek iyileşiyor.

OPEC+ gelecek hafta toplanarak Mayıs ayındaki üretim politikasını tartışacak. Piyasalar toplantıyı yakından takip edecek.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, Çarşamba günü yüzde 5,9 yükseldikten sonra 99 cent düşüş kaydederek varil başına 60,19 dolar civarından işlem görüyor.

Mayıs vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 6’dan fazla yükseldikten sonra yüzde 1,3 gerileyerek varil başına 63,55 dolar seviyesinden işlem görüyor.