Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, Nükleer anlaşmanın yeniden yürürlüğe girebileceğine dair beklentilerin zayıf olmasından dolayı yükseldi.

Batı Teksas Petrolü, pazartesi günü Avrupa’da artan koronavirüs vakalarına dair endişelerle yüzde 4,6 düşüş kaydettikten sonra yüzde 0,8 yükseldi.

ABD, İran ve nükleer anlaşmanın diğer tarafları arasında Viena’da gerçekleştirilen görüşme, İran’ın petrol ihracatı üzerinde yaptırımları kaldırmayı hedeflerken analistler görüşmelerin zorlu geçmesini bekliyor.

Nükleer anlaşma görüşmelerinin ve belirli bölgelerde artan koronavirüs vakalarının petrol fiyatlarında oynaklığa yol açacağını düşünüyorum. İran konusunda bir gelişme olması muhtemel değil ve olsa bile piyasalar İran’daki petrol üretimini absorbe edebilecek kapasitede. ING Group Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson

Petrol, aşı gelişmelerinin toparlanmaya dair iyimserliği tetiklemesiyle ilk çeyrekte yüzde 22 civarında yükseliş kaydetti. Son haftalarda bazı ülkelerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle petroldeki oynaklık da artış gösterdi.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, yüzde 0,8 yükselişle varil başına 59,12 dolara ulaştı.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, pazartesi günü yüzde 4,2 düşüş yaşadıktan sonra yüzde 0,6 yükselişle varil başına 62,53 dolar civarından işlem görüyor.