Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Petrolde Çin'in Chengdu kentinin iki haftalık karantinayı sona erdirmesinin etkisi güçlü doların baskısıyla gölgede kaldı.

ABD ham petrolü üçüncü haftalık kaybından yeni haftanın ilk işlem gününde 85 doların altını gördü. Brent petrol de 91 dolar seviyelerine geriledi.

Chengdu, Şanghay'ın bu yılın başlarındaki iki aylık karantinadan bu yana kapatılan en büyük şehir. Sichuan eyaletinin başkenti Pazartesi gününden itibaren normal yaşantısına devam edecek.

Yatırımcılar ayrıca, bu hafta ABD'den Avrupa ve Asya'ya merkez bankalarının hızla artan enflasyona karşı küresel mücadele için hazırlanmasını takip edecek.

Yavaşlamaya ilişkin endişeler, enerji talebini azalttı ve ham petrolü iki yıldan uzun bir süredir ilk üç aylık düşüşünü rayına oturttu.

Mizuho Bank Ltd. Ekonomi ve Strateji Başkanı Vishnu Varathan, "Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların en büyük nedeni talep beklentilerindeki ayarlamalardan kaynaklanıyor. Çin'de karantinaların gevşetilmesi kesinlikle daha güçlü bir şekilde gerçekleşecekti. İlk ani tepkiyi açıklayacak belli bir bastırılmış talep unsuru var” dedi.

Yüksek enerji fiyatları, bölgedeki hükümetlerin enerji kaynaklarını desteklemek için adımlar atması ile birlikte Avrupa'yı sancılı bir resesyona çekmekle tehdit ediyor.