Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Brent petrol, OPEC+’ın üretimi artırmak için bir görüşmeye daha başlamasından önce varil başına 76 dolar civarında seyrediyor.

OPEC+ görüşmelerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin kendisi için daha iyi koşullar istemesi sonrasında cuma günü bir anlaşmaya varılamamıştı. Böylece iki yakın müttefik olan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki anlaşmazlık piyasalara da yansıdı.

Suudi Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman, Bloomberg TV’ye verdiği bir röportajda “Tek bir ülkeye karşı tüm koalisyon. Bu da beni üzüyor çünkü bunlar gerçekler” dedi.

Piyasa, OPEC ülkeleri arasındaki birlik zayıfladıkça daha tedirgin hale geldi. Piyasalar şu an sıkı bir durumda ve OPEC+’tan ufak bir değişiklik gelse bile yılın ikinci yarısında stokların azalmaya devam ettiğini göreceğiz. Australia New Zealand Banking Group Kıdemli Emtia Stratejisti Daniel Hynes

Birçok OPEC+ üyesi Ağustos ayından itibaren günlük 400 bin varillik bir üretim artışı konusunda anlaşmıştı ama BAE üretim kotalarının hesaplamasında kullanılan temeli değiştirerek günlük fazladan 700 bin varil üretmek istiyor.

Eylül vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,1 düşüşle varil başına 76,06 dolara yükseldi.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,1 değer kaybederek varil başına 75,07 dolara geriledi.